vv kethel Spaland

Wil jij beter worden? Hier een paar mooie bewegingen die je kan oefenen op het voetbalveldje!

Hooghouden met één voet

Haal de bal onder je voet iets naar je toe, plaats de punt van je schoen er onder en wip de bal iets op. Hoe lang kun jij hem op één voet balanceren?

Hooghouden met benen en schouder

Haal de bal onder de voet naar je toe wip hem omhoog. Als je het iets hoger doet, kun je hem op je knie opvangen of zelfs je schouder. Lukt je dit ook?

De schijnbeweging

Doe net alsof je de bal met de buitenkant van je voet wilt spelen, maar beweeg je been óver de bal heen. Je tegenstander denkt dan dat je die kant op gaat, maar dat doe je niet: zo zet je de vedediger op het verkeerde been. Als je dit goed oefent, kun je het ook lopend: snap je dat je tegenstander verward raakt? Probeer het maar eens!

The Rainbow Flick

Loop met de bal en loop de bal iets voorbij. Tik hem met je achterste voet op de zijkant van je voorste voet en wip hem dan op. Met je andere voet tik je hem dan omhoog, over je tegenstander heen. 

Rondom de wereld

De moeilijkste: balanceer de bal op één voet. Wip hem zachtjes op, beweeg je andere been in een rondje over de al heen en vang hem met dat been op. Lukt het niet? Is ook moeilijk! Blijf oefenen, dan lukt het je vast een keer!