Jesse Caron

Jesse Caron is gespecialiseerd in het vergroten van functionele snelheid bij spelsporters middels personal-, groep-, en online trainingen, workshops, kleding én producten gekenmerkt met zijn merk bestaande uit een origami adelaar ™.

Functionele Krachttraining

Functioneel kracht trainen betekent zo trainen dat de verworven krachteigenschappen leiden het beter functioneren van het lichaam en daarmee tot prestatieverbetering in de sport. Denk aan sporten als voetbal, hockey, honkbal en tennis. Hoe sterker en ontwikkelder je (romp)spieren zijn des te explosiever, krachtiger én stabieler de bewegingen vanuit de armen en/of benen zullen zijn!

Wendbaarheid & Reactievermogen

'Starve your distractions... feed your focus!' Een functionele snelheid training van Jesse Caron waarbij het fysieke aspect snelheid functioneel gemaakt worden door motorische aspecten als cognitie en wendbaarheid t.b.v. zijn voetbalspel met behulp van Blazepods.

Stabiliteit & Explosiviteit

Een small-group training gericht op functionele kracht & snelheid voor voetballers. Een voetballer beweegt voornamelijk met de voeten in een ongelijke positie, dit vereist een grote mate van rompactiviteit; de romp creëert stabiliteit als het complexe (moeilijke) of zware bewegingen moet maken; de basis voor explosieve bewegingen.

Functionele Looptraining

We trainen al ruim 7 jaar op de functionele snelheid van Lucas Diniz Lima waarbij de fysieke aspecten als lenigheid, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen functioneel gemaakt worden door motorische aspecten als ritme, explosiviteit, cognitie, en wendbaarheid t.b.v. zijn voetbalspel bij Feyenoord.